#grillfen

Pulled pork - low & slow på smokern

En karré som körs under måååånga timmar på din grill/smoker som får en härlig röksmakoch blir härligt saftig. Jag valde att göra en pulled pork sandwich med guacamole och pico de gallo.Se videon så får ni se hur ni ska göra!


Ingredienser

En stor karré på ca 1,5 kg.

Porkylicious Rub (du köper den här)
1 dl äppelscidervinäger
Bourbonlicious BBQ sauce (du köper den här)
Pico de gallo


Skölj och torka av köttet

Blanda samma en halv dl äppelcidervinäger med lika mycket Porkylicious rub. Injicera sedan runt om hela karrén. (detta kan uteslutas med ger ett saftigare resultat.)


 

Sedan strör du på rikligt med Porkylicious rub runt om hela biten och låter den stå och dra i minst 4 timmar men gärna över natten.


 

Sedan förbereder du din grill/smoker och värmer upp den till ca 110 - 120 grader och slänger på en näve med rökflis eller rökchunks. Blanda gärna mellan pecan och hickory. Detta ska räcka i ca 3 timmar, mer än så ska den inte rökas då det kan börja smaka illa annars. Sätt en form med vatten under gallret så torkar inte köttet ut. Sätt i en grilltermometer och kör till ca 96 grader, känn med en tandpetare så att köttet är klart. Kan ta 7-14 timmar. Det ska vara väldigt lätt att dra isär köttet.


 

Pulled pork med en röd och fin rökring. Sitter massa smak i den.
När du "dragit" isär köttet häller du i ca 1 dl Bourbonlicious BBQ sauce och rör runt.

Lägg upp allt på ett hamburgerbröd och njut! :)


 


Post
Instagram