#grillfen


Beef Ribs

Detta var något jag bara bara var tvungen att testa. Groteskt stora ribs  som även kallas ”a steak on a stick”. Ni kanske förstår varför på bilderna. :)

Kul att prova hemma och imponeringsfaktorn är stor på dina gäster om du langar fram dessa och bjuder på :) 

Man röker dessa på lite högre temperatur än brisket, ca 130 grader. Det viktigaste är inte vilken temperatur köttet kommer upp i utan att om du provar mörheten med ett grillspett så ska den gå som genom smör. Det finns ett ”lager” mitt i som är lite segare och när det går lätt genom det så är köttet klart. Mitt var klart runt 92 grader.


 

Detta behöver du:
1 hel beef rib. min vägde nästan 4 kg.
Alt. så kan man köpa uppsågade ribs som är ganska lätt att få tag på i Sverige. Kör efter samma princip och känn efter mörheten när de är klara.
Beefylicious Rub (du köper den här)


 


 


 

Börja kvällen innan med att skära bort överflödigt fett från köttet. Det bränns annars bara vid lätt.

Stänk lite worchestershiresauce över köttet och gnid in. Nu strör du rikligt med rub runt om och så låter du den vila över natten.


 


 


 

Förbered din smoker/grill för indirekt grillning. Ha en form med vatten under gallret så att det blir mycket fukt i grillen så blir köttet mörare. Stabilisera smokern på 130 grader och tillsätt hickorychunks eller spån som ska räcka i ca 3 timmar.


 

Lägg på köttet och efter ca 5,5 timmar så spruta öl på köttet så det inte torkar ut. Gör detta var 20 min i en timma. Nu kan du börja känna om köttet börjar bli klart med ett grillspett. Känns det klart så tar du upp det och låter det vila i minst en timma i en kylväska inslaget i smörpapper/bakplåtspapper.


 


 

Avnjut denna rätt med en bakad potatis, cole slaw och Grillféns bbq bourbon sauce.


Post
Instagram